lördag 9 juni 2012

Gravad lax

 Jag är ju inget stor fan av lax egentligen, men jag tycker om när den är varmrökt och gravad. Fick tipset från Lana som har bloggen Ryska dockor att grava lax själv och det ville jag såklart testa. Det är socker i lagen, men inga stora mängder och dessutom häller man ju bort lagen när laxen är gravad. Funkar fint för oss att gravad lax. Jimmy åt en fiskplocktallrik till lunch, gravad lax, sill och finncrisp med pepparrotsfärskost. Jag smakade laxen och den var underbart god. Vädigt lätt att göra, det sköter sig själv i kylen. Klicka här för att komma till receptet som jag har använt från Ryska dockor.

 Idag har vi runt och handlat lite, det blev blommor, vaxduk, sand till sandlådan, kompostgaller och mat till kvällen. Dessutom fyndade jag mandlar på ÖoB, 28kr för 500gram, köpte med mig ett kilo hem, alltid bra att ha. Har gjort i ordning en efterrätt till kvällen, barnen tycker det är så festligt när vi äter efterrätt på helgerna, självklart är det LCHF, återkommer hur det blev. Nu ska jag gå ut och se hur det går för Jimmy och Vincent i trädgården. Ha det gott, hörs sen! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du gillade receptet! Jag har en hel laxsida i frysen som väntar på att gravas! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var supergott, härligt med massa dillsmak! Tack igen! Ha en trevlig kväll! Kram

      Radera