måndag 11 juni 2012

Indonesiska grillspett

God kväll på er! Kvällens mat blev en gammal klassiker från förr. Jag och en kompis brukade ofta laga den här rätten, såklart med ris till på den tiden, idag är riset utbytt mot isbergssallad. Hela grejen med den här rätten är marinaden, marinera så länge som möjligt. Funkar lika bra med kyckling som fläskfilé. Till åt vi jordnöttssås, i orginalreceptet ska det vara farinsocker i, brukar hoppa över sötning, men smaka dig fram.
Klicka här för receptet på jordnöttssåsen. Köpte ett annat jordnötssmör idag, också utan socker, men med lite mer amerikans stil, mer krämig så idag hoppade jag över grädden i såsen. Den från Kung Markatta är lite torr i konstisten och då behövs det grädde tycker jag.


Indonesiska grillspett ca 10st
  • 500gram kycklingfilé eller fläskfilé
Marinad:
  • ½ dl olja
  • 1 msk soja
  • 2 tsk indonesisk krydda (blanda kokos, salt, svartpeppar, paprikapulver, cayennepeppar)
  • ½ tsk sambal oelek
Strimla kyckligen eller fläsket i tunna strimlor. Blanda marinaden och häll i plastpåse och ha sen i kycklingen eller fläsket, marinera minst 1 timme. Lägg träspett i blöt. Trä på kycklingen eller fläsket på spetten, grilla på grillen ute eller i ugnen på 200grader i 20minuter, vänd spetten efter halva tiden.
Servera med jordnöttssås och finstrimlad isbergssallad.
Idag ska jag bjuda till och titta på fotboll, det är ju ändå Sverige som spelar. Jag har något i ugnen, så jag återkommer lite senare så får ni se vad jag har svängt ihop. Ha det bra så länge! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Mums mums! Vilken god marina! Sparas direkt! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi... marinad menar jag så klart! :)

      Radera