onsdag 18 juli 2012

Kanel & kokosomelett

Idag är ordningen återställd, omelett till lunch. Igår åt jag rester till lunch och det funkar inte alls lika bra, på en omelett står jag mig hur länge som helst. Jag kör vidare på Periodisk fasta och att börja äta en omelett är det bästa, för mig iallafall. Idag har jag hittat en ny favorit, tack vare en läsare som lämnade en kommentar om att hon hade testat kokosomelett men att den inte var lika god som kanelomeletten och då slog det mig, kanel är gott och kokos är gott, varför inte blanda. Blev supergott! Är så glad att jag kan äta ägg fast jag egentligen inte är så förtjust i ägg. Till lunch brukar jag göra omelett med 3ägg och förut när jag åt frukost så gjorde jag på 2ägg.

Kanel&kokosomelett 1 port
  • 2 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 1-2 msk kokosflingor
  • kokosolja att steka i
Blana ägg , vipsgrädde, salt och kanel i skål och vispa ihop med en gaffel. Värm en stekpanna på medelvärme och ha i kokosolja. Häll i äggblandningen och strö över kokosflingorna. Servera med vispad grädde eller turkisk yoghurt, jordgubbar eller hallon.

Dagen började i trädgården, kände att vi hade bra flyt och då börjar det såklart regna. För se om det blir det blir något mer trädgårdsarbete idag, hoppas på det. Nu har vi gått in och pärlat istället, har inte pärlat sen jag var liten och det är riktigt roligt. Och så tycker barnen att det är så kul när man gör saker tillsammans. Härligt med semester när man verkligen har tid.

Dags att pärla klart! Ha en fin dag! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Mums, mums, mums! Det ska jag också testa! Precis som dig, älskar jag kokos och kanel! Perfekt kombo! Tack tack för tipset! :)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för detta recept. Åt den till frukost med turkisk yoghurt och färska hallon. Står mig jättebra på denna omelett. Till lunch ska jag pröva er
    Helstekt fläskfilé fylld med soltorkade tomater. Många bra recept ni har som faller i smaken;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. kul att du gillar dem. Kan verkligen rekommendera våra olika fyllda fläskfileer! Dem blir alltid bra och kul att variera med olika fyllning. Ha det fint.

      Radera