Omelettrulle med lax 4 port
- 4 ägg
- 4 msk vispgrädde
- salt
- peppar
- 300 gram lax, rå eller rökt
- 200 gram philadelphiaost
- 70 gram färsk spenat
- 2 msk pepparrot
- 1 msk wasabi
Idag har hela familjen varit ledig, Elsa har varit med på en liten utflykt på dagis bara, efter en promenad fick de träffa Bamse och grilla korv. Hon var minst sagt nöjd med utflykten. Sen har vi varit och hälsat på barnens faster och hennes lille kille, roligt att äntligen ses!
Fick en kommentar igår att vi nog hade använt fel rispapper igår när vi gjorde vårrullarna och det stämmer, tack så mycket, Eva! Så eftersom det blev fyllning över så var vi till en thai-butik idag och har köpt frysta vårrullsark. Hårda ark som vi använde igår ska man bara använda om man ska göra färska vårrullar, alltså om man inte ska fritera. Hon i thaibutiken bekräftade att man absolut inte kan fritera hårda rispapper. Lite konstig är det ju att det står på förpackning vi köpte att det gick att fritera, men det lyckades ju inte speciellt bra, men man lär sig alltid något nytt och det är bra! Så idag blir det ett nytt försök.
Igår när jag kom hem från jobbet stod en ett fång rosor i olika färger på bordet som Jimmy och barnen hade köpt åt mig. Härligt med färska blommor!
Nu ska jag snöra på mig löparskorna och ta mig en tur. Jimmy har varit och hämtat sin nya mobil så jag vet nog vad han ska göra. Ha det så bra! / Camilla
Mmm... den här omelettrullen ser jättesmaskig ut!
SvaraRaderaMåste också göra omelettrullar med olika fyllningar! :)
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Ja det går ju verkligen att variera hur mycket som helst, här får man ju en vanlig omelettrulle att kännas japansk.
RaderaHa det bra!
Kram
Alltså det där med rå fisk/sushi.......
SvaraRaderaHar faktiskt inte vågat prova än *skäms*
Men det ser fantastiskt gott ut :)
Det som är så gott! Det måste du prova, med rätt tillbehör är det helt oslagbart!
RaderaÄr det salmalax? Det är verkligen min favvo! Passar så bra med wasabi!
SvaraRaderaJa det är det, verkligen supergod!
RaderaSer gott ut!
SvaraRaderaVill man inte fritera vårrullarna så kan man pensla med olja och köra i ugnen tills de får färg, funkar jättebra. Och man kan göra många vårrullar och frysa in ogräddade/ofritterade och ta fram och göra iordning när man ska ha dem, då slipper man jobbet att pilla ihop dem varje gång man vill ha.
Åh tack för tipset, lät ju väldigt smidigt!
RaderaHa en trevlig kväll!