torsdag 27 september 2012

Tema Amerikanskt- Kyckling cheddar



Ikväll var det dags för kycklingen, en rätt som vi gjort flera gånger tidigare fast på flera olika sätt. Idag fyllde jag kycklingfileerna med chilimarinerade vitlöksklyftor och toppade med bacon och cheddarost. Dem vart riktigt bra, till dessa gjorde jag en enkel sallad på isberg, tomat, rödlök, oliver och olivolja. En klick lallerstedts bearnaise vid sidan om så var middagen komplett.

Chicken cheddar 4 port:
  • 4 st kycklingfileer
  • chilimarinerade vitlöksklyftor
  • 1 paket bacon
  • cheddarost
  • ½ tsk mild paprikapulver
  • salt & peppar
  • rapsolja
Börja med att fräsa på fileerna i en stek/grillpanna med rapsolja. Salta, peppra och krydda med paprikapulver under stekningen. Stek tills fileerna får en fin stekyta och plocka sedan av dem. Skär två stycken snitt i varje file och späcka med vitlöksklyftor efter smak. Lägg sedan stekt bacon och några skivor cheddarost ovanpå varje file. Placera fileerna i en ugnsform och stek klart dem i ugnen på 200 grader tills innertempraturen landar på 75 grader. Tar ca 30 min. Klart!

Det här är faktiskt en rätt som går ganska fort att göra. 10 minuters jobb innan kyckling åker in i ugnen och under tiden den går klart där så gör du iordning salladen och dukar bordet. Passade mig perfekt idag när jag hade lite knappt med tid efter jobb, dagis hämtning och småhandling.




Nu skall jag strax premiärspela nya "fifa13" som släpptes idag! Jag är ju om ni inte visste det en fotbollsfreak och såklart fifa freak. Försvinnande kul, tappar tid och rum framför tv spelet. Så nu har jag inte tid att skriva mer. Ha en go kväll på er. /Jimps

5 kommentarer:

  1. Oh, vilken god maträtt! Det måste jag absolut spara! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det tycker jag du ska göra. Man kan fylla kycklingen med vad som helst, har tidigare gjort en variant med jalapenos tex. Ha det fint

      Radera
  2. Ännu en underbar rätt!!
    Ni är bara bäst!!
    Irene

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera