lördag 20 oktober 2012

Ceviche & småplock


Idag var ju min lediga dag och jag hade planerat att greja i trädgården idag, men det vart inställt pga sjukt barn och regn. Hade inte mage att släpa ut mitt sjuka barn i detta väder... Så vi har haft en innedag istället. Jag passade också på att träna lite, 60 min på crosstrainern är jag riktigt nöjd med! Superskönt, hade kunnat fortsätta längre men det blir lite tråkigt i längden. Måste verkligen trappa upp min träning nu inför skidsäsongen! så det blir fler crosstrainer pass framöver... Annars har jag tagit det väldigt lugnt idag, är ju min enda lediga dag den här veckan och man måste ju passa på att vila upp sig lite grann oxå.

Till middag ikväll gjorde jag en ceviche för första gången och den var kanon. Till den åt vi lite blandat småplock i form av korvar, ostar, finncrisp, sallad och oliver. Ceviche är en rätt där man tillagar fisken genom att marinera den i lime. Jättefräsch rätt som kan varieras i massor med olika tillbehör osv.


Ceviche 4-6 port:
  • 1 st laxfile
  • 1 st torskfile
  • 2 nävar räkor
  • 6 st limefrukter
  • ½ dl olivolja
  • 1 kruka koriander
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 st hackad/urtjärnad röd chili
  • 1 krm salt
Hacka fisken i 1 cm kuber och lägg dem i en skål, slå sedan i resten av ingredienserna. Rör om och låt stå en timme i kylen. Skala under tiden räkorna och lägg ner dem tillsammans med resten sista minuterna så att dem fortfarande känns färska. Servera i ett glas med lite god sallad i botten och en klick creme fraiche på toppen. Klart!


Ha en fin lördagkväll! /Jimps

3 kommentarer:

  1. Oh, så mumsigt och mysigt!
    Plockmat är härligt! :)

    Ha en fin em och kväll!
    / Sonja

    SvaraRadera
  2. Har aldrig provat ceviche, men det låter verkligen fräscht!!!

    SvaraRadera
  3. plockmat är aldrig fel! Cevichen var jättegod, framförallt räkorna och laxen tillsammans med avocado. Mums!

    SvaraRadera