onsdag 19 december 2012

Kycklingwok och pyssel


God kväll på er! Hur har ni det i julruschen? Stressade eller har ni allt klart? Jag känner mig lugn, ska köpa det sista imorgon inför jul. Ska göra lite julgodis på fredag och till julafton ska jag göra en kall räkpaj, stuvad grönkål och saffranspannacotta. Klicka här för att komma till receptet på räkpajen. Stuvad grönkål görs enkelt genom att fräsa på grönkålen, slå på grädde och en grönsaksbuljongtärning och sen reda av med philadephia och smaka av med salt och peppar. Recept och bilder kommer efter jul. Stuvad grönkål passar ju utmärkt på julbordet, men jag tycker att det är supergott tillbehör till en köttbit eller kyckling.

Kvällens middag blev en snabb och enkel rätt, kycklingwok. Ibland har man verkligen inte mycket tid för matlagning, så då är det bra med något snabbt. Jag gjorde ett beprövat gammalt recept, men jag hoppade över philadelphia, det blir givetvis godare med ost, men jag börjar bli lite sugen på att köra mejerfritt eller iallafall dra ner på mejeriprodukter. Kommer inte bli så mycket med det innan jul, men efter ska det testas.
Klicka här för att komma till receptet på kycklingwoken

 
Idag har båda barnen varit på dagis, Elsas halsfluss har blivit bättre och Vincents vattkoppor har torkat, skönt med friska barn! Idag på dagis hade barnen firat jul, klätt granen och ätit julbord. Lite pyssel hade hunnits med också, Vincent hade gjort en smällkaramell till granen, han sa att han hade valt sina favoritfärger, rosa och orange, gullunge! Elsa hade pärlat en spindel, häromdagen var det en dödskalle, tydligen helt ute att pärla hjärtan och stjärnor, nu är det tuffare saker som gäller.
 

Ha en trevlig kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att barn är friska till jul! :)
    Vi har det också väldigt lugnt och det blir tre-rätters istället för julbord hos oss på julafton...
    Spännande med att du ska prova mejerifritt! Då vet du vad du kan kika på recept! ;)
    Ha en fin dag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera