onsdag 12 december 2012

Pestokyckling & vitlöksfräst vitkål


Hej och välkommen till sjukstugan! Vincent har fått vattkoppor, en mycket värre version än den Elsa hade, men han klagar inte allt för mycket. Elsa har jag varit med till vårdcentralen idag och det var som vi trodde, halsfluss igen och ytterligare en pencillinkur, hoppas verkligen att vi får en tid för operation snart så hennes halsmandlar kan bli mindre. Sjuksköterskan som skulle ta halsprovet på Elsa idag blev helt chockad, hon hade aldrig sett så stora halsmandlar. Hoppas att kuren hjälpen fort så det vänder snabbt.
Kvällens måltid blev en pestokyckling, inte världens snyggaste maträtt kanske, men en väldigt god rätt. Vitkålen frästes tillsammans med skivad purjo och hackad vitlök, blev väldigt gott. Jag köpte en burk med pesto från Zeta, men det går ju jättebra att göra egen, tyvärr har vår blender gått sönder.

Pestokyckling 4-6port
  • 800 gram kycklingfilé
  • 180 gram pesto
  • 3 dl vispgrädde
  • 90 gram parmesan
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
Dela kycklingen så den blir lite tunnare om du har tjockare filéer. Stek kycklingen så den får stekyta, krydda med salt, peppar och parikapulver. Lägg i en ugnsform och häll över grädden. Bred på pesto på kycklingen och toppa med riven parmesan.In i ugnen på 200grader i 20-30min.
Gott och enkelt, perfekt vardagsmat!
Ha en trevlig kväll! / Camilla

5 kommentarer:

  1. Hoppas, hoppas att de blir friska snart! <3
    Kycklingen låter otroligt gott! Mums!
    ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. och hur länge i ugnen på vilka grader?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Nu har jag fixat det

      Radera
    2. Tack för det! är inte så duktig på matlagning så behöver instruktioner. Det blev bra iaf.

      Radera
  3. Krya på barnen!
    Maten ser jättegod ut som vanligt.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera