torsdag 20 december 2012

Sent födelsedagsfirande


Idag har vi haft lite kalas för mig i efterskott, man får ju passa på när man är ledig. Vi körde lite blandad fika. Jag gjorde en chokladmousse med sötmandelströssel som alla åt, sedan dukade vi upp lite ost och kex till dem som ville ha det och bulle till dem som ville ha det. Jag tror alla blev nöjda!

Jag blev iaf jättenöjd, jag fick en träningspanlampa så nu kan jag blåsa på ute i skidspåren på kvällarna! Jag fick också glögg och fina blommor. Tidigare fick jag även nya kaffekoppar och en längdskidsbok med massa inspiration och fakta. Så det har varit en fin födelsedag.


Chockladmousse med hallonsmak 4 port:
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl hallon
  • hackad sötmandel
Börja med att smälta chokladen och låt den svalna. Vispa sedan ihop grädde och 2 st äggulor tills det börjar tjockna. Vispa ner chokladen lite i taget. Slutligen så vispar du ner creme fraiche och dem tinade hallonen till en slät smet. Spritsa sedan smeten i glas eller skål och låt svalna i kylen ett par timmar innan servering. Toppa med hackad och rostad sötmandel.

Anledningen till att jag använde creme fraiche i smeten var att grädden tog slut. I vanliga fall kan man absolut enbart använda grädde om man vill. Fördelen med creme fraiche är att den blir fastare mycket fortare, kan vara bra om du inte har tid att låta den stelna i kylen i flera timmar...

Ha en fin kväll! /Jimps

3 kommentarer:

  1. Det såg så gott ut, så det måste jag festa till med denna nyårsafton.....första godsaken på 8,5 månader !!!!
    Älskar hallon grädde och choklad är underbart gott !!!!
    Tack än en gång för allt Ni gjort för mig detta året.
    Camilla, jag når säkert mina 30 kg till april, redan - 26 kg.
    Gott nytt år på Er hela familjen !!!!
    Gene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gene! Hoppas du hade en underbar nyårsafton och att efterrätten smakade. Vi är så glada att du vill följa oss och för din enorma framsteg. Bra jobbat! Tack för att du hörde av dig! Du fixar lätt 30kg till april.
      God fortsättning!
      Camilla

      Radera
  2. prinsessan_nellie (insta)30 januari 2013 kl. 21:12

    Gjorde precis 2 port. I småglas blev d till till 4 port...syndigt gott! 2 är i kylen som d ska eg vara enligt receptet..Godnatt!

    SvaraRadera