fredag 18 januari 2013

Kokospannkaka



Imorse åt jag frukost eftersom min matrast på jobbet kommer att vara först vid 16-17-tiden. Hade ingen aning om vad jag skulle äta, kände för något nytt och det blev det. Kikade in på instagram innan jag gick upp och där såg jag att en tjej @angelicagotesson hade gjort kokospannkaka och lagt ut receptet. Så det fick bli kokospannkaka, lätt att göra och väldigt god och mättande. Sånt gillas! I orginalreceptet skulle det vara kanel, men det hade tydligen tagit slut här hemma, så det fick bli en med bara vaniljpulver. Blev lite amerikansk pannkakskänsla över det hela, man kan ju försöka att breda ut smeten mer i pannan om man vill ha den lite tunnare.

Kokospannkaka 1st
  • 2 ägg
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk kokosolja
  • vaniljpulver
  • kanel
Smält kokosoljan i en stekpanna. Blanda i hop ägg, kokosmjöl, vaniljpulver, kanel och häll i den smälta kokosoljan. Stek i kokosolja.

Det här kommer jag att göra fler gånger, gillar saker som är enkla och som blir bra!
Dags att göra sig klar för jobbet, bara en liten jobbhelg kvar nu och sen är det en veckas semester. Behöver det verkligen! Ha en fin fredag! / Camilla

9 kommentarer:

  1. Visst är det gott med kokospannkakor/plättar! Gjorde något liknande förra helgen! Så nu har dottern bestämt kokosplättar till helgen igen! :) Sånt gillas! :)
    ha en toppen fredag!
    kramar
    //Lana

    SvaraRadera
  2. hej, hur var den i konsistensen? den ser fin och "pannkakig" ut, men jag testade ett recept med saffran och mandelmjöl som blev super-omelettigt och "blött", inte alls den fina pannkakskänslan jag längtar efter, och omelett i all ära men att smaksätta med saffran blev bara fel, och nu är jag inte sugen på att testa igen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Inte alls omelettig, mer åt det torra hållet som det gärna blir med kokosmjöl. Kändes precis som en amerikanska pannkakor. Mums! Rekommenderas!

      Radera
  3. Mums för pannkakor, är halvt beroende! Ska tom äta det nu...

    SvaraRadera
  4. med kokosnötsmjöl den m mkt fibrer & låga kollissar lr den vanliga kokosmjölet från risenta, för visst är det ej samma sak?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder det med mycket fiber, en brun påse som jag köpt vid en hälsokostbutik, ej risenta. Har lite dåligt koll på vad som är skillnaden mellan olika kokosmjöl.

      Radera
  5. Jag provade precis pannkakorna, de blev jättegryniga och torra? Jättekonstigt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite torrare än vanliga pannkakor blir de ju eftersom man använder kokosmjöl, men inte jättegryniga och torra. Kanske beror på vilket kokosmjöl man har, använder ett från en hälsokostbutik. Du får prova med ett annat mjöl :)

      Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera