måndag 21 januari 2013

Vitlöksfräst mangold

 
God kväll på er! Vi har inlett semester veckan på bästa sätt, i skidspåret och med att storhandla inför veckans alla goda måltider. Det är det som är så bra med LCHF, finns ingen tråkig vardagsmat utan allt är gott. Har varit sugen på kött och bea-sås i flera dagar nu och idag efter en rejäl skidtur så passade det utmärkt. Gjorde en fransyska i ugnen och till det vitlöksfräst mangold, alltid gott att variera tillbehören.
 
Vitlöksfräst mangold 2 port
  • 500 gram mangold
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • ett stänk pressad citron
  • 1 nypa flinghavssalt
Började med att skära av roten och en bit av skaftet på mangolden och lägg den i kokande vatten och låt koka i 2min. Häll av vattnet. Skär vitlöken i tunna skivor. Värm upp olja i en stekpanna och ha i vitlöken och ett stänk citron och ha mangolden, se till att det inte blir för varmt så vitlöken bränns. Låt fräsa i några minuter och strö flingsalt.
 

 
Det blev 1mil i skidspåren för mig idag och minst det dubbla för Jimmy, en bra skiddag när även solen kikade fram. Barnen tog sig också en tur, går bara bättre och bättre. Vincent har väldigt bra fart, men så är han envis som få.
 
 
Naturen är verkligen storslagen upp i Gyllbergen, ibland måste man bara stanna till och njuta. Härlig energi för själen, precis vad den här semesterveckan handlar om. 
 
 
Obligatoriska fikan blev i en mysig värmestuga idag. Det blev en tallrik med turkisk yoghurt och bär.
 
 
Ha en trevlig kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Vad gott, fräscht och vårigt det låter med mangold! :)
    Härlig bild på dig! :)
    ha en toppen tisdag! :)
    Lyxigt med lite semester! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med vinter och skidor! Vill också... :-)
    Mangold har jag nog aldrig köpt, vet inte om jag smakat det någonsin. Ska kolla efter det i affären.

    SvaraRadera