lördag 2 februari 2013

Min favoriträtt!


Hej på er! Hoppas ni har en skön Lördag för det har iaf jag. Jag skrev på facebook igår att jag skulle laga min favoriträtt och det kan ni skriva upp att jag gjorde. Eller rättare sagt så vart det två stycken olika rätter i ett. Camilla ville ha lite gratinerade musslor vid sidan av Moules mariniere soppan som var min plan, så det fick bli båda två!

Moules mariniere är en rätt som vi gjort många gånger och som man kan bli sådär toksugen på. En vacker rätt med härliga smaker, perfekt till helg eller fest! Klicka här för att komma till receptet.



Sen gjorde vi som sagt lite gratinerade musslor också. Då plockar vi helt enkelt lite musslor efter att dem kokat klart, bryter av översta skalet och toppar med lite godsaker innan dem gratineras i ugnen på 200 grader i 10 min. För receptet på toppingen, klicka här.



Man kokar ju musslorna i vin och jag brukar välja mousserande vin. Dagen till ära valde vi ett milt och torrt bourgogne vin med mycket syra, Geisweiler Monopole heter det och det var riktigt gott.

 

Idag har jag och ungarna varit på en liten shoppingrunda och köpt hem lite mer vallaprylar! Så nu är jag redo för klisterföre, även om det just nu ser ut att dröja innan det blir mildgrader igen.

Ha nu en riktigt skön lördagkväll på er allihopa! /Jimps

1 kommentar:

  1. mmm va gott m musslor!
    Allt för längesen vi åt det här hemma....
    Ha en skön helg :)

    SvaraRadera