måndag 5 augusti 2013

Biffar med fetaost, basilika och citron

 
 
God kväll på er! Vardagen rullar vidare, skönt dock med värmen så man kan njuta av lediga helger och kvällar. Idag har det varit en stor dag, Elsa började förskolan idag. Hon har verkligen sett framemot den här dagen. Hon var nog mer nervös än vad hon erkände, men allt hade gått bra och det var en väldigt glad tjej som jag hämtade idag. Det tog nog på krafterna för ni vi kom hem gick och raka vägen in på rummet och la sig i sängen och vilade.
 
Ja nu till maten. Jag var och veckohandlade igår efter att ha sökt inspiration på nätet i vanlig ordning, dagens recept hittade jag på ica.se. Köttfärsbiffar med fetaost, basilika, citron och vitlök, gott och enkelt, till hade vi broccoli och ajvarsås. Ajvarsåsen är ju busenkel att göra, bara creme fraiche och ajvar relish. En sås som går hem hos de flesta, både barn och vuxna.Köttfärsbiffar 4port (på bilderna är det dubbelt upp)
  • ca 400-600gram köttfärs
  • ½ citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ kruka basilika
  • ½ dl vatten
  • salt
  • peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj citronen och finriv skalet av citronen, finriv vitlök .Smula fetaosten grovt. Hacka basilikan och blanda ner allt i köttfärsen tillsammans med vatten. Smaka av med salt och peppar. Forma biffar och stek dem tills de har fått färg, sätt sen in dem i mitt i ugnen i ca 7 minuter.

Senare i veckan kommer vi att få användning av dessa godingar växer ute på altanen.

Än blommar det
 
Igår kväll skulle ni ha sett oss, eller kanske inte, då hade ni nog inte slutat skratta än. Jimmy har kommit på den briljanta idén att vi ska börja med yoga. Jag vet inte riktigt vem som är mest stel, trodde innan att det var jag, men det vette sjutton, det är nog lika illa. Så det här är nog riktigt bra för oss, ska ge det en chans nu får se om det går att göra något åt våra stela kroppar. Vi kör hemma framför tvn, skulle inte kunna gå på en riktigt pass, som sagt ni skulle ha skrattat än.
Nej nu är det dags att köra ett pass! Ha en trevlig kväll! / Camilla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar