LCHF Plankstek (2port)
- 500 g rostbiff (entrecote, oxfilé, biff eller vad man föredrar)
- salt
- peppar
- 1 dl bearnaisesås
- 8st sparris
- 6 skivor bacon
Blomkålsduchesse
- 2 st blomkålshuvuden
- 300 g philadelphiaost
- 3 st äggulor
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
Koka blomkålsbuketter till dom är mjuka, häll av vattnet med hjälp av ett durkslag, skaka bort så mycket vatten som möjligt. Ha tillbaka blomkålen i kastrullen och sätt på låg värme så vattnet förångas. Mixa blomkålen till mos, ha philadelphiaost, äggulor och riven ost, mixa ihop allt till ett jämt mos. Smaka av med salt och peppar, moset kräver rätt mycket salt för att bli så där gudomligt gott.
Fyllda tomater
- 2 st tomater
- 3 msk persilja
- 3 msk parmesan
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Blanda persilja, riven parmesan, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar i en skål. Ha i röran i de tomma tomaterna.
Koka sparrisen och linda in i bacon, 4 st sparris och 3 st skivor bacon per person. Stek och salta och peppra köttet (250 g per person) som ni vill ha det, ta det lite blodigare eftersom det steks klart i ugnen. Smörj plankorna med smör. Börja med att spritsa ut moset, lägg på köttet, tomaten, sparrisbaconpaketet och bearnaisesås. Ställ in det i ugnen på 250 grader tills moset får en fin färg. Ät och njut!
Snart ska Jimmy och spela innebandy och jag ska se lite på tv och sen ska jag bädda ner mig i sängen och läsa bok. Skönt att vara ledig imorgon också!
Å gud vad gott det där såg ut!!
SvaraRaderaTack Anna, det var supergott! På nästa middag blir det plankstek :) Kram
SvaraRaderaTack för en toppen sida, med massa spännande recept!!
SvaraRaderaSka börja mitt lchf liv nu 2012 :)
Skoj! Det tycker jag du ska göra, vi trivs jättebra med lchf. Gott nytt år! :) /Jimmy
SvaraRadera