Mmm... Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns. Finns inga genvägar när man lagar en sån här rätt utan det är klassiska råvaror och låång koktid som ger smaken!
Idag har jag och barnen varit lediga och vi har haft en bra dag. Har gjort en massa smågrejer som legat över en som avloppsränsning, tvättning, skottning, rengjort diskmaskin och även hunnit leka, laga mat tillsammans och kikat på en film. Nytta och nöje, precis som en ledig vardag ska se ut. Så det kunde inte passa bättre med ett långkok när man ändå är hemma hela dagen...
Högrevsgryta:
- ca 1 kg högrev i bit
- 2 paket bacon
- 1 purjolök
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- ½ msk torkad timjan
- 5 dl rödvin
- 5 dl vatten
- 1 msk oxfond
- 2 msk kalvfond
- ½ dl tomatpure
- 150 g blåmögelost
- 200 g trattkantareller
- 3-4 dl grädde
- salt & peppar
- 200 g smör
Den är så smakrik och mustig den här grytan så tillbehöret behöver inte vara allt för smakrikt, så det fick bli något så enkelt som kokt broccoli. Koka broccolikvistarna i saltat vatten i 5 min, häll av vattnet och slunga med en klick smör innan servering.
Ha nu en go kväll! /Jimps
Härligt med en ledig dag mitt i veckan! Jag längtar till helgerna!
SvaraRaderaGott med långkok! Har faktiskt också gjort en gryta på högrev i ugnen! :)
Ha en fin kväll!
//Lana
Mycket gott!
SvaraRaderaTror du denna går att göra i lergryta i ugnen?
SvaraRaderaDet tror jag absolut du kan göra. Prova gärna och återkom med resultatet :)
Raderagott!!
SvaraRaderagott!!
SvaraRaderaHade potatis i grytan sista 45 minuterna ... Yummi Yummi :-)
SvaraRadera