onsdag 8 februari 2012

lchf stuvad vitkål med korv & bacon

Jag har sovit som en stock inatt, skidturen igår kväll fungerade som värsta sömnmedicinen! Var riktigt mosig i morse. Var så trött att jag glömde bort att det skulle komma en besiktningsman och kika på huset, det skall byggas en cykelväg intill och då måste dem besikta alla hus i närheten. Såg mycket bra ut tyckte han så det känns bra. Sedan skulle jag skutsa iväg Vincent till dagis så han får leka lite med polarna när Elsa är hemma med sjukdom. Men när vi skulle åka iväg hittade vi ingen nyckel! Visade sig att Camilla fått med sig den till jobbet... Så vi har varit hemma hela förmiddagen och tagit det lugnt istället. Snart kommer Camilla hem och då är det dags för mig att åka iväg och jobba kvällspasset.

Till lunch vart det en klockren lchfrätt. Hade ett halvt vitkålshuvud som låg på bänken och stirrade på mig så då slog det mig att jag aldrig gjort stuvad-vitkål. Min plastfarsa brukar prata om detta, han käkar ju också lchf. Så jag ringde honom och fick lite tips. Det vart kanon!, till det åt vi stekt bacon, chorizokorv med hög kötthalt och fransk senap utan tillsatt socker.

Stuvad vitkål 4 port:


 • ½ vitkålskuvud

 • 3 dl grädde

 • 200 g philadelphiaost

 • smör

 • salt & peppar

Strimla vitkålen med en mandolin eller som i mitt fall som inte äger en mandolin med en osthyvel. Hetta upp en stor kastrull, i med en rejäl smörklick och vitkålen, låt fräsa en stund. Vrid ner plattan och tillsätt grädde. Låt puttra ca 15 min tills kålen fått en fin mjuk konsistens och grädden kokat in, kom ihåg att röra runt med jämna mellanrum så det inte bränner fast. Blanda ner philadelphiaosten, salta och peppra. Smaka av och servera.2 kommentarer:

 1. Spännande med philadelphia i vitkålen, det måste jag testa. Låter väldigt gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar philadelphia! Blandar i det i det mesta nuförtiden. :)

   Radera