Tacoköttbullar 4 port
- 500 gram köttfärs
- 1 ägg
- 1 liten röd lök
- 1 msk olivolja
- 1 msk hemmagjord tacokrydda
Finhacka lök, blanda ihop med köttfärs, ägg, olivolja och tacokrydda i en bunke, smaka av om det behövs mer krydda. Rulla köttbullarna och stek i stekpanna.
Chunky salsa
- 2 burkar krossade tomater
- ½ röd chili
- 1-2 vitlökssklyfta
- ½ citron, saften
- 2 tsk vitvinsvinäger
- ½ tsk malen kummin
- 1 tsk oregano
- salt
Häll krossade tomaterna i ett durkslag så tomatensaften rinner av, pressa med en träslev så all vätska försvinner. Ta bort alla kärnor från chilifrukten och finhacka den. Blanda tomater, chili, pressad vitlök, vitvinsvinäger, pressa i citronsaften och ha kryddorna, smaka av, kanske vill du ha den hetare ha då i mer chili. Den härliga tjocka salsan är klar, låt gärna stå och dra innan den ska serveras.
Avokadoröra
- 2 avokado
- ½ dl smetena eller creme fraiche
- 1 tsk sambal oelek
- 2 krm vitlökspulver
Mosa avokado och blanda ihop med resten av ingredienserna.
Min specialstyrka rullar köttbullar
Ha en skön kväll! / Camilla
Det såg riktigt gott ut. Sådan mat man ska göra när man har mycket tid och kan laga mat i lugn och ro :-)
SvaraRaderaTack för matinspirationen!
Vad mysigt med hjälp i köket. :-)
SvaraRaderaMin son vill ofta vara med i köket och det är jätteroligt tycker jag.
Köttbullar med tacosmak måste jag testa. Jag gillar köttbullar och jag gillar tacos... då måste det ju blir jättegott!