söndag 13 november 2011

LCHF Plankstek

Japp idag blev det plankstek och ojojoj vad gott det var. Ska ni äta något riktigt gott nångång så kan jag verkligen rekommendera LCHF plankstek. Har alltid tyckt om plankstek, fast inte såna där man kan få på nån pizzeria utan helst hemmagjord. Problemet sen vi började med LCHF har ju varit potatisen, men lösningen heter blomkål och eftersom jag tycker att blomkålsmos är bland det godaste som finns, så kunde det här knappast misslyckas.

LCHF Plankstek (2port)


  • 500 g rostbiff (entrecote, oxfilé, biff eller vad man föredrar)

  • salt

  • peppar

  • 1 dl bearnaisesås

  • 8st sparris

  • 6 skivor bacon

Blomkålsduchesse



  • 2 st blomkålshuvuden

  • 300 g philadelphiaost

  • 3 st äggulor

  • 1 dl riven ost

  • salt och peppar

Koka blomkålsbuketter till dom är mjuka, häll av vattnet med hjälp av ett durkslag, skaka bort så mycket vatten som möjligt. Ha tillbaka blomkålen i kastrullen och sätt på låg värme så vattnet förångas. Mixa blomkålen till mos, ha philadelphiaost, äggulor och riven ost, mixa ihop allt till ett jämt mos. Smaka av med salt och peppar, moset kräver rätt mycket salt för att bli så där gudomligt gott.


Fyllda tomater



  • 2 st tomater

  • 3 msk persilja

  • 3 msk parmesan

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 3 msk olivolja

  • 1 krm salt

  • 1 krm peppar

Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Blanda persilja, riven parmesan, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar i en skål. Ha i röran i de tomma tomaterna.


Koka sparrisen och linda in i bacon, 4 st sparris och 3 st skivor bacon per person. Stek och salta och peppra köttet (250 g per person) som ni vill ha det, ta det lite blodigare eftersom det steks klart i ugnen. Smörj plankorna med smör. Börja med att spritsa ut moset, lägg på köttet, tomaten, sparrisbaconpaketet och bearnaisesås. Ställ in det i ugnen på 250 grader tills moset får en fin färg. Ät och njut!







Det var längesedan jag är så mätt som jag är nu, fast inte för mätt. En grej som jag upplever med LCHF är att jag nästan aldrig är hungrig och nästan aldrig mätt heller. Jag är nånstanns mittemellan jämt och jag tycker det är så skönt. Jag har alltid ogillat känslan av att vara för mätt, man blir trött, slö och illamående och sånt kan jag leva utan.
Snart ska Jimmy och spela innebandy och jag ska se lite på tv och sen ska jag bädda ner mig i sängen och läsa bok. Skönt att vara ledig imorgon också!

Ha en skön söndagskväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Tack Anna, det var supergott! På nästa middag blir det plankstek :) Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för en toppen sida, med massa spännande recept!!

    Ska börja mitt lchf liv nu 2012 :)

    SvaraRadera
  3. Skoj! Det tycker jag du ska göra, vi trivs jättebra med lchf. Gott nytt år! :) /Jimmy

    SvaraRadera