tisdag 10 december 2013

Skippa pastan!

 
Jag ska kasta ut ett par goda och enkla recept som normalt förknippas med pasta, då säger jag rätt och slätt "skit i pastan och gilla resten!" Jag älskar Italienskt men saknar inte alls pastan då jag slutade äta den. Italienskt är inte pastan, det är så mycket mer. Bland annat frikadeller i tomatsås och eftersom pastan utesluts så serverar jag den med bruten isbergssallad, fetaostsmul, olivolja och vinägerstänk.


Tomatsås:
  • 1 konserv krossade tomater
  • 1 konserv passerade tomater
  • 1 konserv skivade champinjoner
  • ½ dl tomatpure
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk konc kalvfond
  • ½ msk torkad oregano
  • 1 msk finhackad persilja fryst
  • ½ msk finhackad basilika fryst
  • salt & peppar
  • olivolja
  • ev. ett par droppar vitvinsvinäger
Börja med att koka upp tomatsåsen innan du gör frikadellerna. Hacka då schalottenlök och fräs tillsammans med champinjonerna i en kastrull med olivolja. Salta och peppra svampen en aning och slå sedan på krossade tomater, passerade tomater, tomatpure, pressad vitlöksklyfta, kalvfond och kryddorna. Låt sedan stå och puttra medans du gör iordning frikadellerna.

Frikadeller 4 port:
  • 800 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk konc kalvfond
  • 2 ägg
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk finhackad basilika fryst
  • 1 tsk finhackad persilja fryst
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Enkelt, blanda alla ingredienserna till en smet och forma sedan frikadeller. Dem formar du precis som köttbullar och dem ska vara ungefär dubbelt så stora som köttbullar. Bryn dem sedan en aning i stekpanna med olivolja.

Avslutningsvis efter att tomatsåsen fått puttra minst 20 men gärna längre så smakar du upp den med salt och peppar och låter sedan frikadellerna koka med i ytterligare 10 min innan servering. Klart! Servera på en salladsbädd och njut.


Avslutningsvis så delar jag med mig av en enkel tillrättning som jag gjort tidigare och som inte är någon kost alls att göra! Det är en Zucchinipasta toppad med parmesan, till det en stekt god korv och smörstekt rödlök. Det låter väldigt enkelt men innehåller så många fina smaker och återigen, vem behöver pasta! :) Den söta löken, kryddiga korven gör sig så bra tillsammans med den saftiga och ostsmakande zucchinipastan!

Zucchinipastan gör du enkelt genom att riva en zucchini på längden med rivjärn. Koka upp den under lock, tag av från plattan och låt dra ett par minuter innan du häller av vattnet. Riv sedan över parmesanost och servera. Klart!

http://jimpslchf.blogspot.se/p/instagram.html
Bilden är tagen från jimpsmillislchf Instagramflöde, klicka på bilden för att kika på fler bilder från våra Instagramkonton.

Idag har vi klätt granen här hemma också, lite tidigt men det får man vara när man jobbar mycket under jul. Vi har också varit och käkat Jullunch, köpt lite julklappar och annat som måste göras på en ledig vardag.

http://jimpslchf.blogspot.se/p/instagram.html
Bilden är tagen från jimps_ Instagramflöde, klicka på bilden för att kika på fler bilder från våra Instagramkonton.

Jo sen har jag varit och bytt mina nyinköpta skidor för andra gången, jag hoppas verkligen att detta par kommer att passa och det känns mycket bättre nu. Dem första var för korta, dem andra för mjuka men idag gick vi till botten med vad jag ville ha och nu känns det bra. Inte bara det där med att köpa nya skidor kan jag säga! Skidbytardagen till ära så har bilen fått fin vinterskrud, skidboxen sitter nu på och det ska den få göra ett par månader framöver. Känns riktigt bra och nu önskar jag bara fler minusgrader och mer snö!

Ha nu en go kväll på er allesammans! /Jimps

1 kommentar:

  1. Ingen pasta här heller! Så gott recept du lagt ut på tomatsås och frikadeller! Blev nu sugen att laga det till nästa vecka! :)
    Underbart med julgran! Här ska den tas fram i helgen!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera