söndag 8 december 2013

Söndag


God kväll och jag misstänker att dem flesta av er har kastat in handduken men då får ni läsa detta i morgon! Jag har varit och spelat innebandy och det dröjer nog en stund till innan john blund hälsar på. Det har tyvärr blivit glesare och glesare mellan inläggen ett tag nu då jag haft mycket både hemma och på jobbet, men jag ska försöka uppdatera lite mer frekvent framöver. Jag rivstartar idag med några fina matbilder som kanske kan inspirera någon :)

Vi börjar med den första bilden som jag lagade i Fredags. Jag ville lyxa till det lite extra och fira min långhelg och skämma bort Camilla litegrann efter jobbet. Det blev väldigt gott och vällagat. Maten består av Svensk hängmörad ryggbiff i bit som stekts i ugnen och skurits upp i efterhand. Till köttet gjorde jag smörstekt sparris, ugnsrostad sötpotatis, färsk vårlök, groddar, rödvinssås och murkelsås.

Lämnade med andra ord inget åt slumpen utan gick all in och det smakade precis så bra som jag hade hoppats. Jag brukar ha lite svårt att få till en god rödvinsås men jag är nöjd med den jag presterade i fredags.

Rödvinssås:
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl kalvfond (vatten + konc fond)
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • salt & peppar
  • 50 g smör
Koka upp vinet, fonden och hackad schalottenlök. Krydda med lagerblad och timjan, låt sedan stå och puttra tills det reducerat till minst hälften. Slutligen rör du ner smöret och smakar upp med salt och peppar. Klart!

Receptet på murkelsåsen hittar du här!


Hamburgare eller ju aldrig fel och då utan bröd såklart! Jag lovar er att börjar man äta hamburgare utan bröd, hemmagjorda också såklart så kan man inte äta klassiska burgare längre för det är inte i närheten lika gott. Tar man bort brödet så förstärks smaken från köttet, osten och grönsakerna. Alltid lika gott och en rätt man inte tröttnar på hur många gånger man än äter den.


Färska räkor, italienskt tunnskuret, inlagda oliver, delikatessostar och gott vin. Man behöver inte säga så mer utan bilderna talar för sig själv. När jag ska lyxa till det ordentligt en helgkväll så brukar det se ut ungefär såhär. Stor variation och man njuter av varje tugga!



Nu har vintern kommit till Dalarna också med ett par dagars snöande så känns det så gött! I Lördags så vara det bara att ställa sig och valla skidorna och bege sig ut på premiärturen uppe i Bergebo hemma i Borlänge. Efteråt blev det after-ski! Jag, Camilla och några jobbarkompisar festade loss och gick sedan ut och dansade, det behöver man göra ibland. En riktigt trevlig kväll och med dem orden så tackar jag för mig idag. Godnatt på er allesammans! /Jimps

1 kommentar:

  1. Så mycket gott! Som vanligt! Blev nu sugen på hamburgare! :)
    Härligt att kunna gå och festa loss ibland!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera