onsdag 21 september 2011

Kycklingspett

Var sugen på kyckling idag och hittade ett recept på grillad kyckling med tabbouleh. Kyckling vart över förväntan, riktigt gott med mycket citron i marinaden! Sen fick man lite cypern vibbar tillbaka när ja åt grönsakerna med massa vinägrett på och halluomin förstås. Höstgrillning med sommarkänsla!

Recept 4 pers:

Kyckling i marinad:
4 st kycklingfileer
4 msk olivolja
1 st citron
3 st vitlöksklyftor
1 tsk krossad kummin
1 tsk krossad kryddpeppar
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 st hackad chili
salt & peppar

Tabbouleh:
15 cm grovhackad gurka
1 st grovhackad rödlök
2 st grovhackade tomater
2 st grovhackade paprikor
1 msk hackad persilja
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1 st vitlöksklyfta
salt & peppar

Börja med att dela kyckling i lagom stora bitar, ett tips är att koka kycklingen 5 min först. Då slipper man riskera att den måste ligga för länge på grillen och bli torr. Blanda sedan ihop alla ingredienser till marinaden, kom ihåg att både pressa citronen och riva ner skalet. Marinaden blir tjock och härlig. Låt sedan kycklingen ligga och gotta sig i marinaden så länge som möjligt!

Dax att göra Tabbouleh, börja med att göra en vinägrett. Blanda 3 msk olivolja, 1 msk vinäger, 1 pressad vitlöksklyfta, salt & peppar. Hacka sedan alla grönsakerna och lägg dem i en bunke, toppa med persilja och häll sedan över vinegrätten. Klart!

Grilla sedan kycklingen tillsammans med halloumi. Man behöver verkligen ingen dressing eller sås till det här eftersom Tabbouleh är så saftig och god men vill man ha i sig extra fett eller smak så kan man definitivt ha en god sås till kycklingen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar