fredag 30 september 2011

Nöttoppar i choklad

Nu har vi bakat klart, jag gjorde lchf nöttoppar doppade i choklad, min dotter gjorde chokladbollar och jag och min son hjälptes åt att göra chokladmuffins. Jag utgick från ett recept med kokostoppar men bytte ut kokos mot mandel och hasselnötter när jag gjorde nöttopparna.

Nöttoppar i choklad


  • 100g mandel

  • 100g hasselnötter

  • 50g smör

  • 2 ägg

  • 200g 70% mörk choklad

Smält smör och låt det svalna. Hacka nötterna (körde dom i matberedaren). Vispa ägg och häll i smöret och nötter och låt svälla (viktigt). Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175grader i ca12min. Låt topparna svalna och stelna. Smält chokladen och doppa botten på topparna. Låt svalna i kylen.






Hittade jättesöta muffinsformar

2 kommentarer:

  1. Kan man frysa nöttopparna och ta fram när man behöver något till kaffet? Mvh Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Anna! Nöttopparna går jätte bra att frys! Ha en trevlig kväll! / Camilla

    SvaraRadera