tisdag 4 oktober 2011

LCHF favorit!

Slänger här ut receptet på en av mina största favoriter, musslor! en riktigt god musselsoppa.
Jag har gjort den här flera gånger i lika olika tappning.

4 Port:
500g färska eller frysta blå musslor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 dl tort vitt vin
5 dl vispgrädde
(2-4 st äggulor)
fiskbuljong
olivolja
salt & peppar
hackad persilja

Använd en stor kastrull. Fräs lök, vitlök och musslorna i olivolja tills löken mjuknat. Tillsätt vinet och låt koka under lock i 5 min eller tills musslorna öppnat sig. Plocka sedan ur musslorna och låt dem vila vid sidan om, rensa även bort musslor med trasigt eller slutet skal. Häll sedan i grädde och äggulorna i kastrullen där vinet fortfarande puttrar. Häll även i buljong eller smula ner buljongtärning efter smak. låt koka ihop i 5-10 min. Smaka av med salt och peppar under tiden. Plocka av kastrullen och lägg ner musslorna, avslutningsvis hackad persilja på toppen. klart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar