fredag 28 oktober 2011

Rostbiff med kantarellsås

Underbara fredag! bästa kvällen på hela veckan. God mat och myspys. Vi åt stekt biff med sallad och kantarellsås. Jag behöver inte ens säga att de va gott va?! Nu blir de mys med barnen i tv soffan!

Kantarellsås 4 port:


  • 1,5 dl förvälda kantareller

  • 3 st schalottenlök

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 3 dl vispgrädde

  • 2 msk kalvfond

  • 1 dl rödvin

  • smör

  • salt och peppar

Fräs lök, vitlök och svampen i rikligt med smör. Tillsätt sedan grädden, vinet och fonden. Koka upp och låt sedan reducera till hälften, smaka av med salt och peppar. Superenkelt och supergott, vem behöver socker, redning eller andra tillsatser? Man behöver inte mer än så här för att få en perfekt sås!

Ha en bra fredagskväll allihopa! /Mvh Jimmy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar