Kom hem från jobbet idag och hade ingen mat planerad, men valet vart inte så svårt när det ligger en hel påse med trattisar som vi fått av svärföräldrarna på bänken. Soppa fick det bli. Aldrig gjort trattkantarellsoppa tidigare, men den vart riktigt bra. Läste flera olika recept på nätet och plockade lite inspiration här och där och kom fram till detta tillslut. De vart en soppa där svampen ger en lagom svampsmak, mycket smak av buljongen och avrundad med grädden. Vinet! lyfte hela soppan faktiskt, jag var lite osäker innan men de vart kanon!
4 Port:
1-2 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
5dl färska trattkantareller
1 liter grönsaksbuljong (1 liter vatten och 2 st buljongtärningar)
3-5 dl vispgrädde
2 st äggulor
1 km vitpeppar
0,75 dl rödvin
1 tsk vinäger
smör
Salt & peppar
Hacka lök och vitlök fräs dem sedan tillsammans med svampen i kastrull med smör. Svampen avger mycket vätska, låt koka i vätskan tills allt dunstat (ca 5-7 min). Slå i buljongen, grädden, vinet, vinägern och äggulorna, koka upp och låt sedan koka på lägre tempratur i 10-15 min. Smaka under tiden av med vitpeppar, salt och svartpeppar. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar