tisdag 8 november 2011

Färsfylld aubergine

När jag var handlade igår köpte jag aubergine och idag blev det färsfyllda auberginer till kvällsmat. Jag tycker att det blev supergott. På sommaren brukar vi alltid grilla tunna aubergineskivor med olivolja och mozzarella på, en favorit!

Färsfylld och mozzarellagratinerad aubergine (2port)


  • 1 aubergine

  • olivolja

  • 200 g köttfärs

  • 1 schalottenlök

  • 0,5 röd chili (frivilligt)

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 dl krossade tomater

  • 1 dl grädde

  • 1 msk kalvfond

  • 1krm chilipulver

  • 1 krm paprikapulver

  • salt

  • peppar

  • 200 g mozzarella
Dela auberginen på längden. Gröp ur det mesta av fruktköttet och skär i tärningar. Lägg aubergineskalen i en ugnssäker form och pensla med olivolja och sätt in i ugnen på 225grader i ca 10-15min, håll koll så det inte bränns.
Hacka lök (och chili om du vill ha i det), pressa vitlök och fräs i stekpanna. Ha i fruktköttet och köttfärsen, krydda med chilipulver, paprikapulver, salt och peppar. Stek till fruktköttet är mjukt. Ha krossade tomater, grädde och kalvfond, lått små puttra i 5-10min.
Fyll aubergineskalen med köttfärsen, skiva mozzarellan och ha på. Gratinera i 225grader i ca 10-15min.




Efter varsin joggingtur kommer det att bli en lugn kväll för oss i soffan framför tv:n känner jag på mig. Ha en skön kväll! / Camilla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar