Färsfylld och mozzarellagratinerad aubergine (2port)
- 1 aubergine
- olivolja
- 200 g köttfärs
- 1 schalottenlök
- 0,5 röd chili (frivilligt)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl krossade tomater
- 1 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1krm chilipulver
- 1 krm paprikapulver
- salt
- peppar
- 200 g mozzarella
Hacka lök (och chili om du vill ha i det), pressa vitlök och fräs i stekpanna. Ha i fruktköttet och köttfärsen, krydda med chilipulver, paprikapulver, salt och peppar. Stek till fruktköttet är mjukt. Ha krossade tomater, grädde och kalvfond, lått små puttra i 5-10min.
Fyll aubergineskalen med köttfärsen, skiva mozzarellan och ha på. Gratinera i 225grader i ca 10-15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar