Getostfylld fläskfilé i ugn
- 1 st fläskfilé ca 500g
- salt
- peppar
- paprikapulver
- 125 g getost
- 5 st soltorkade tomater
- 8 st basilkablad
Börja med att blanda ihop oströran. Mosa getosten med en gaffel och lägg i en skål, finhacka tomaterna och basilikan och ha i 1krm nymald svartpeppar och blanda ihop. Skär en skåra längs med fläskfilén och fyll med oströran. Bind med steksnöre. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Stek filéen runt om så den får fin stekyta. Lägg i en ugnssäker form, stick i en stektermometer, sätt in i ugnen på 150 grader tills köttet nått 68-70grader. Ta ut och låt vila ca 5-10min innan du skär i det.
Gräddstuvad grönkål 4port
- 300 gram grönkål
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- salt
- peppar
Börja med att hacka grönkål, (själv hittade jag bara färdighackad). Koka upp vatten och en buljongtärning, lägg i kålen och koka i 5min. Häll av vattnet i ett durkslag, fräs grönkål i en stekpanna i några minuter. Häll på grädde, smaka av med salt och peppar, låt koka i ca 10min tills kålen är helt mjuka och stuvningen är härligt krämig.
Ha en skön kväll! / Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar