måndag 7 november 2011

Koka soppa på en spik

Dagens lunch blev en riktig koka-soppa-på-en-spik-soppa. Jag tog det som fanns i kylen helt enkelt, det hade säkert varit gott att ha i köttfärs också, men idag blev det en vegetarkisk variant.

Tomatsoppa


  • 1 purjolök

  • 3 dl vitkål

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 röd chili (frivilligt)

  • 500 g passerade tomater

  • 1 msk tomatpuré

  • 6 körsbärstomater

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 liter vatten

  • 1-2 dl kokosmjölk extra krämig

  • 2msk kalvfond

  • 1msk oxfond

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • salt

  • peppar

Strimla vitkål och purjo, fräs mjukt tillsammans med pressad vitlök och hackade körsbärstomater (och chili om du vill ha lite sting i soppan). Ha i resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra ca 10min.



Nu ska vi åka till stadens vattenpark och mata lite fiskar och änder och ta en promenad. Sen blir det matshopping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar