Lökpaj
Botten:
- 3 dl pofiber
- 50 g smör
- 100 g philaphiaost
- 2 ägg
- 1 dl vispgrädde
Smält smör och philaphiaost i en kastrull på låg värme. Blanda pofiber, ägg och vispgrädde, häll i smör och ost och blanda till en smet. Bred ut smeten i en pajform och grädda 225 grader i ca 10-15min eller tills skalet har fått lite färg.
Fyllning:
- 3 rödlök
- 2 dl gräddfil
- 1 dl creme fraiche
- 2 ägg
- 2 dl riven ost
- 2 tsk oregano
- 2 tsk basilika
- salt
- peppar
Skär löken i lökringar och fräs i smör. Blanda creme fraiche, gräddfil, ägg i en bunke. Krydda med oregano, basilika, salt och peppar. Ha i osten. Ha på löken på det färdiggräddade pajskalet och häll över gräddfilsblandningen. Grädda på 200grader i ca 15-20min eller tills pajen har fått fin färg. Servera gärna med en klick creme fraiche.
Jag och barnen var till vattenparken. I vanliga fall brukar änderna ligga i vattnet och vi brukar stå på en bro och kasta i bröd åt dem, men idag möttes vi av massa änder som kom springades emot oss på land. Sonen blev jätte rädd och vi skyndade oss att kasta allt bröd och skyndade oss vidare på promenaden. På bilden nedan ser ni vi vilka vi hade efter oss. De tröttnade efter ett tag när de insåg att vi inte hade mer mat. Efter ett tag när sonen hade lugnat ner sig, frågade han efter fåglarna och vi gick tillbaka och då var de inte alls intresserade av oss, så då kunde vi stå och kika på de ett tag. Kändes skönt efteråt, fågelskräck är ju rätt vanligt, men jag tror sonen klarade sig rätt bra :)
Hej! Hittat er blogg å gillar den jättemycke:-) tänkte göra lökpajen och de står 3 pofibrer? Funderar bara på 3 vad? Kanske är självklart;-) men ja har inte koll på de. Tack för en inspirerande blogg. Kicki
SvaraRaderaHej! Vad roligt att du blir inspirerad av våran blogg :) Det har blivit fel, har ändrat det nu, 3dl Pofiber ska det vara. Om du vill veta hur förpackningen ser ut kan du kolla på LCHF bröd under "populära inlägg", brukar stå på Glutenhyllan. Ha det bra! / Camilla
SvaraRadera