Kyckling i jordnöttssås
- 2 stora kycklingfiléer (ca300g)
- 1krm paprikapulver
- salt
- peppar
- 1 hönsbuljongstärning
- 1 gul lök
- 1 vitlökssklyfta
- 1tsk sambal oelek
- 1 dl jordnöttssmör
- 2 dl vatten
- 1 dl grädde
- några stänk citronsaft
- salt
- peppar
Skär kycklingen i tunna skivor och stek på hög värme så kycklingen får stekyta, krydda med paprika, salt och peppar. Häll i vatten och buljongtärning och låt kycklingen koka tills den är riktigt mör, ca 10-15min.
Börja med såsen. Finhacka lök och fräs med pressad vitlök och sambal oelek. Ha jordnöttssmöret, vatten och grädde. Smaka av med lite citron, salt och peppar, ev mer sambal oelek. Låt puttra tills kycklingen är klar. Häll bort vattnet från kycklingen med hjälp utav ett durkslag, häll i kyckligen i såsen. Jag hackade lite jordnötter och hade på innan servering.
Ha en skön kväll! / Camilla
Den här rätten ligger nu mera på min 10 i topp lista!! MUMS!!
SvaraRadera//Helen
Härligt :) Har alltid varit svag för jordnöttssås, det är ju så gott!
Radera