onsdag 9 november 2011

Kyckling i jordnöttssås

Till kvällsmat blev det kyckling i jordnöttssås. Jag hittade ett ekologiskt jordnöttssmör utan socker. Jag tycker verkligen om jordnöttssås, brukade dränka riset med sås när jag åt thai-mat på stadens thaimatställe innan jag började med LCHF. Nu har jag inte ätit jordnöttssås sen jag började med LCHF, men idag var det dags. Och gott blev det, går säkert att äta med nån grönsak till, broccoli, sparris eller blomkålsris, men jag åt det som det var. Vet att en del undviker jordnötter, men nångång i bland är det helt okej.

Kyckling i jordnöttssås


  • 2 stora kycklingfiléer (ca300g)

  • 1krm paprikapulver

  • salt

  • peppar

  • 1 hönsbuljongstärning



  • 1 gul lök

  • 1 vitlökssklyfta

  • 1tsk sambal oelek

  • 1 dl jordnöttssmör

  • 2 dl vatten

  • 1 dl grädde

  • några stänk citronsaft

  • salt

  • peppar

Skär kycklingen i tunna skivor och stek på hög värme så kycklingen får stekyta, krydda med paprika, salt och peppar. Häll i vatten och buljongtärning och låt kycklingen koka tills den är riktigt mör, ca 10-15min.


Börja med såsen. Finhacka lök och fräs med pressad vitlök och sambal oelek. Ha jordnöttssmöret, vatten och grädde. Smaka av med lite citron, salt och peppar, ev mer sambal oelek. Låt puttra tills kycklingen är klar. Häll bort vattnet från kycklingen med hjälp utav ett durkslag, häll i kyckligen i såsen. Jag hackade lite jordnötter och hade på innan servering.




Ha en skön kväll! / Camilla


2 kommentarer:

  1. Den här rätten ligger nu mera på min 10 i topp lista!! MUMS!!

    //Helen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt :) Har alltid varit svag för jordnöttssås, det är ju så gott!

      Radera