måndag 14 november 2011

Lax i ugn med gräddig broccoli

Jag plockade fram ett paket laxfileer i morse utan någon större tanke bakom. Och detta blev resultatet. Tog lite smått och gott från kylen och gjorde en topping av. Vart kanongott! Lax och broccoli, blir inte så mycket nyttigare än det dessutom.

Lax i ugn 4 port:


  • 4 st laxfileer

  • ½ dl creme bonjour olivmjukost

  • ½ dl creme fraiche

  • ½ dl riven ost

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 1 msk olivolja

  • 1 st schalottenlök

  • 1 msk hackad persilja

  • 1 msk hackad gräslök

  • 2 st soltorkade tomater

  • 1 krm salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 dl fiskbuljong

Börja med att hacka schalottenlök, soltorkade tomaterna och pressa vitlök. Lägg det i en skål och blanda sedan ner creme bonjour, creme fraiche, riven ost, olivolja, hackad persilja, hackad gräslök, salt och peppar till en röra. Lägg sedan Laxfileerna i en ugnsform och häll fiskbuljongen i botten. Täck sedan fisken med röran och in i ugnen på 225 grader i 20 min.


Gräddig broccoli



  • 300 gram broccoli kvistar

  • 2 dl fiskbuljong

  • 2 dl grädde

  • salt & peppar

  • smör

Hetta upp en stekpanna och stek sedan broccolin i smör ca 3 min. Häll sedan i buljongen och grädden och låt koka i 5 min tills såsen reducerat till hälften, smaka av med salt och peppar. Klart!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar