måndag 14 november 2011

Kokos och mandeltårta med bär

Det var en läsare igår som ville ha receptet på tårtan som min mamma hade gjort när vi var där och firade Fars dag. Vi åt den utan sötningsmedel eller sirap, men om man ska bjuda nån icke-LCHF:are, så kan man ha i det eller om man vill ha den lite sötare. Jag personligen tycker det räcker med bären, men alla är olika. Här kommer det.

Kokos- och mandeltårta med bär




  • 75 g smör


  • 100 g mandel


  • 200 g kokosflingor


  • ev sötningsmedel eller agavesirap


  • 3 ägg


  • 2 dl grädde


  • 2-3 dl valfria bär


  • ½ dl rostade hasselnötter


Smält smöret. Skålla mandlarna om ni vill, annars ha i mandlarna direkt i en matberedare och kör tills mandlarna är dom är hackade, ha kokos och ägg och blanda i matberedaren. Smaka av med sötningsmedel eller agavesirap om ni vill ha det lite sötare. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt till en rund kaka som är 1cm tjock. Grädda i 175 grader tills botten har fått en gyllenbrunfärg, ca 10min. Ta ut och låt svalna. Grovhacka hasselnötter och rosta i en stekpanna. Vispa grädden och bred ut det på nötbotten och ha sedan på bären och hasselnötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar