Kokos- och mandeltårta med bär
- 75 g smör
- 100 g mandel
- 200 g kokosflingor
- ev sötningsmedel eller agavesirap
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 2-3 dl valfria bär
- ½ dl rostade hasselnötter
Smält smöret. Skålla mandlarna om ni vill, annars ha i mandlarna direkt i en matberedare och kör tills mandlarna är dom är hackade, ha kokos och ägg och blanda i matberedaren. Smaka av med sötningsmedel eller agavesirap om ni vill ha det lite sötare. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt till en rund kaka som är 1cm tjock. Grädda i 175 grader tills botten har fått en gyllenbrunfärg, ca 10min. Ta ut och låt svalna. Grovhacka hasselnötter och rosta i en stekpanna. Vispa grädden och bred ut det på nötbotten och ha sedan på bären och hasselnötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar