Parmensankorg med skagenröra och kallrökt lax (2port)
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk majonäs
- ½ röd lök
- 4 tsk ishavsrom
- 2 msk hackad dill
- 1 krm cayennepeppar
- 2 tsk citronsaft
- 300 g oskalde räkor
- 2 dl riven parmesan
- 100 g tunnskivad kallrökt lax
- isbergssallad
- 2 tsk svart/röd stenbitsrom
Skala räkorna och grovhacka, spar några till dekoration. Blanda creme fraiche och majonäs, ta gärna mer majonäs än vad som står i receptet om du vill att det ska smaka mer majonäs. Finhacka röd lök och blanda i tillsammans med, ishavsrom, dill, cayennepeppar och citronsaft.
Riv parmesan, hetta upp en teflonstekpanna till medeltemperatur. Ha i 1 dl riven ost och forma till en rund kaka, låt den steka till den blivit gyllenbrun, dra av stekpappan från värmen och låt kakan stelna lite så den går att ta upp. Ta upp den och lägg den på en upp och ner vänd kopp eller ett glas och tryck till kanterna så formas som en korg, låt det kallna helt så den stelnar ordentligt. Gör likadant med nästa korg.
Strimla lite isbergssallad och lägg i botten på korgen, skär laxen i bitar och ha i korgen på salladen. Fyll på med skagenröran, dekorera med stenbitsrom, räkor, lax och dill.
Men guud så gott det såg ut!!
SvaraRaderaDet var supergott! Kan jag verkligen rekommendera :)
SvaraRadera