Vitlök- och chilimarinerade räkspett på salladsbädd 8st spett
- 400 gram scampiräkor
- 1 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- sallad
- 2 avokado
- 1 rödlök
Dela chili och ta bort kärnorna om du inte vill ha det så starkt, hacka chilin och pressa vitlöken i liten skål, blanda i olivoljan. Häll marinaden i en plastpåse och ha räkorna. Marinera i minst en timme. Sätt på räkorna på grillspett. Ha lite olivolja i en grillstekpanna och grilla på hög värme på båda sidorna tills räkorna har fått fin färg. Hacka sallad, avokado, rödlök och lägg på en tallrik som en bädd, ringla över lite olivolja och lägg spetten uppepå.
Till spetten gjorde vi en chili-och lime aioli med creme fraiche att dippa räkorna i, mumsigt värre!Chili-och lime aioli med creme fraiche
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 röd chili
- 0,5 lime
- 1 äggula
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 1 dl matolja (ej oliv)
- ca 1 dl creme fraiche
Börja med att se till att alla ingredienser har samma temperatur, annars kan aiolin skära sig. Dela chilin och ta bort kärnorna, hacka chilin och ha i en skål tillsammans med pressad vitlök, saft från en halv lime, salta och peppra. Använd elvisp, stavmixer eller gör allt i en blender. Ha i äggulan och vispa kraftigt. Ha i lite olja i taget och vipsa under hela tiden, ha i olja tills aiolin ha fått en bra och tjock koncistens. Blanda i creme fraiche, ta lite i taget och smaka av tills du är nöjd med smaken.
Filmen Trassel såg vi efter promenaden och nu är det dags för Bilar 2. Vill aldrig att den här lediga dagen ska ta slut, vi har haft det så mysigt idag. Ha en mysig kväll! / Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar