lördag 3 december 2011

Pilgrimsmusslor

Dagens lördagsmiddag vart Pilgrimsmusslor, parmesanchips, vitlöksdipp, avocado & tomat salsa, sallad och buljongkokt brysselkål. Superfräsht och supergott! Pilgrimsmusslor har vi gjort ett par gånger tidigare i form av förrätt och har alltid varit en höjdare hos oss. Idag vart det som huvudrätt och då tog vi ut svängarna lite med blandade tillbehör.

avocado/tomat salsa 4 port:


  • 2 st tomater

  • 3 st avocados

  • 1 st rödlök

  • ½ dl olivolja

  • ½ röd chili

  • 1 krm salt

Blanda helt enkelt ihop ingredienserna i en bunke och låt dra i kylen en stund.


Pilgrimsmusslor med persiljetopping 4 port:



  • 200 - 300 g pilgrimsmusslor

  • ½ dl olivolja

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 1 msk hackad persilja

  • ½ msk hackad gräslök

  • smör

  • 1 krm salt

  • 1 krm svartpeppar

Börja med att hetta upp en stekpanna på hög värme och bryn musslorna i smör bara precis så dem får fin färg, salta och peppra dem samtidigt. Lägg dem sedan åt sidan och spara stekskyn. Fräs sedan en pressad vitlöksklyfta i skyn och stäng sedan av plattan. Tillsätt olivolja, persilja och gräslöken, använd detta som topping på musslorna vid servering.


Vitlöksdipp & parmesanchips 4 port:



  • 2 dl creme fraiche

  • 1 tsk vitlökskrydda

  • 1 krm salt

  • 150 g riven parmesan

Blanda ihop ingredienserna, klart! Parmesanchipsen är så enkelt som att du river parmesanost och lägger den rivna osten i små högar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, in i ugnen på 200 grader i ca 5 min eller tills dem fått fin färg.


Kokt brysselkål 4 port:



  • 12 st brysselkålhuvuden

  • 1 st grönsaksbuljongtärning

  • ½ tsk salt

Koka brysselkålen i salt och buljong i 5-10 min beroende på kålens storlek, klart!








Nu ska vi slänga oss i soffan och titta på en film med våra fina barn! Ha en trevlig lördagskväll på er! /Jimmy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar