avocado/tomat salsa 4 port:
- 2 st tomater
- 3 st avocados
- 1 st rödlök
- ½ dl olivolja
- ½ röd chili
- 1 krm salt
Blanda helt enkelt ihop ingredienserna i en bunke och låt dra i kylen en stund.
Pilgrimsmusslor med persiljetopping 4 port:
- 200 - 300 g pilgrimsmusslor
- ½ dl olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- ½ msk hackad gräslök
- smör
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Börja med att hetta upp en stekpanna på hög värme och bryn musslorna i smör bara precis så dem får fin färg, salta och peppra dem samtidigt. Lägg dem sedan åt sidan och spara stekskyn. Fräs sedan en pressad vitlöksklyfta i skyn och stäng sedan av plattan. Tillsätt olivolja, persilja och gräslöken, använd detta som topping på musslorna vid servering.
Vitlöksdipp & parmesanchips 4 port:
- 2 dl creme fraiche
- 1 tsk vitlökskrydda
- 1 krm salt
- 150 g riven parmesan
Blanda ihop ingredienserna, klart! Parmesanchipsen är så enkelt som att du river parmesanost och lägger den rivna osten i små högar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, in i ugnen på 200 grader i ca 5 min eller tills dem fått fin färg.
Kokt brysselkål 4 port:
- 12 st brysselkålhuvuden
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- ½ tsk salt
Koka brysselkålen i salt och buljong i 5-10 min beroende på kålens storlek, klart!
Nu ska vi slänga oss i soffan och titta på en film med våra fina barn! Ha en trevlig lördagskväll på er! /Jimmy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar