Carpaccio på oxfilé 2 port
- 200 g oxfilé
- 4 st soltorkade tomater
- 6 st inlagda vitlöksklyftor
- 1-2 msk olja och kryddor från soltorkade tomaterna
- 3 msk pinjenötter
- 6 basilikablad
- flingsalt
- svartpeppar nymald
- hyvlad parmesan
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skiva köttet i tunna skivor, lägg plastfolie på och banka eller kavla köttet jätte tunt. Lägg lite omlott på en tallrik, lägg på tomat (grovhacka om du vill) och vitlök. Strö över pinjenötter, lägg på basilika, hyvlad parmesan. Ha på flingsalt och nymald svart peppar. Ringla över olja och krydda från soltorkade tomaterna.
Trattkantarellsoppa med creme fraiche 4 port
- ca 2 dl förvällda trattkantareller
- 2 st schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl vipsgrädde
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk kalvfond
- 2 tsk soya
- 0,5 dl rödvin
- salt
- peppar
Stek svampen, salta och peppra. Hacka löken och vitlöken och fräs ihop med svampen. Ha i grädde, creme fraiche, fond, soya och rödvin. Låt puttra i 5-10min. Smaka av om det behövs kryddas mer. Mixa i en blender eller med en stavmixer till soppan är slät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar