måndag 2 januari 2012

LCHF Crepes

Dagens lunch blev crepes med svampstuvning. Utgick från Ferrycakes, Björn Ferrys pannkakor, dem är inte helt lätt att få till med till slut gick det, mitt tips är att steka på låg värme annars är det lätt att pannakakorna går sönder. En bra LCHF lunch, mycket protein och fett och lite kolhydrater, precis som vi vill ha det.

LCHF Crepes 8st


  • 4 ägg

  • 3 msk creme fraiche

  • riven ost
Fyllning:


  • 5 st champinjoner

  • 2 st schalottenlökar

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 msk kalvfond

  • 1 msk soya

  • salt

  • peppar

Skiva och stek svamp, salta och peppra. Finhacka schalottenlök och fräs i stekpannan ihop med svampen. Ha i grädde, fond och soya. Låt småputtra ca 10min så stuvningen tjocknar.


Vispa ägg och creme fraiche. Stek crepsen på låg värme i smör. Fyll crepsen med stuvningen, rulla ihop och lägg i en ugnsäker form och ha på riven ost. Sätt in i ugnen på 225grader tills osten smält.




Nu är det dags för jobb för min del, har lite oxfilé kvar så det blir en väldigt god middag på jobbet senare. Ha en bra eftermiddag! / Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar