torsdag 19 januari 2012

lchf i debatt

Katrin fick lite uppmärksamhet och gladiatorn fick lite uppmärksamhet. Verkar vara ungefär det hela debatten landade i. Inget nytt och inget spektakulärt. Nu har ju i alla fall tidningarna något att skriva om i morgon. Lchf är på tapeten, de kan vi i alla fall säga.

En sak som man alltid stöter på! varför måste folk som inte äter lchf säga att det är jobbigt och komplicerat att äta lchf kost. Så här är det faktiskt, det är en falsk trygghet att äta samma sak nu som man alltid gjort och alltid kommer göra. Men om man plockar bort några saker, tex kolhydrater och tvingas ersätta dem så hittar man så mycket mer som man inte viste fanns! Så i slutändan så blir det tvärtom. Tidigare åt jag till 90% av mina måltider ris, pasta eller potatis. Nu kan det vara. Vitkål, blomkål, broccoli, sallad, rättika, brysselkål, zuccini, grönsaker, grönkål och så vidare. Då säger många, ja men det där äter man ju ändå... eller? Jag åt inte alls mycket grönsaker innan medans nu äter jag det till nästan varje måltid och ofta som bas och vem kan säga att det är bättre att äta makaroner än att äta broccoli? Då kommer trumfen som man alltid får höra, ja men kroppen och speciellt hjärnan behöver kolhydrater! Ja men jag äter kolhydrater, det heter "low carb" jag äter kolhydrater men lite uttav dem. Skulle tippa på att jag får i mig mellan 10-40 gram om dagen, beroende på vad jag äter. Det räcker för mig i mitt vardagliga liv. Jag jobbar, tränar 2 ggr i veckan och lever pappaliv resten. Funkar för mig men kanske inte för alla, som tur är så är vi alla olika.

God natt /Jimmy

3 kommentarer:

  1. Håller helt med dig, man äter så mycket kolisar som man själv känner att man behöver.
    Just nu äter jag lite mindre för att kicka igång min viktnedgång i samband med ökad motion men sen när jag närmar mig mitt mål så ökar jag och lägger till mer kolisar (från grönsaker, mejeriprodukter m.m.

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Folk kommer alltid ha åsikter om tamejfan allt. Så länge man mår bra utav något så finns det ingen anledning till att lägga av med det.

    SvaraRadera