Kycklingwok 4 port:
- 4 st kycklingfileer
- 3 st rödlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g frysta grönsaker ex. broccoli, haricovers eller en mix med låga kolhydrater
- 200 g philadelphia ost
- 2 dl cocosmjölk, extra creamy
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1-2 tsk paprikapulver efter smak
- salt & peppar
- smör
Börja med att koka kycklingfileerna om dem är frysta i en kastrull med vatten i 6 min så dem tinar ordentligt. Skiva sedan upp fileerna i stora bitar och gräs dem i en panna med smör tills dem är klara, salta, peppra och krydda med paprikapulver. lägg dem sedan åt sidan för att vila. Nu är det dax att fräsa grönsakerna, hackad rödlök och hackad vitlök i smör tills allt vatten dunstat och dem fått fin färg. Då blandar du ner kycklingen i pannan och häller ner cocosmjölk, philadelphia och buljongtärning. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Sist av allt toppa med lite paprikapulver och servera hela pannan på bordet! Hugg in och njut av en krämig och god kycklingwok.
Innan philadelphian och cocosmjölken går ner i pannan.
Låter gott, måste prova det!
SvaraRadera/Lena
Ja gör det, den är kanon.
SvaraRadera