tisdag 10 januari 2012

Lchf kycklingwok

Slängde ihop en wok på kvällskvisten idag med lite av det som fanns hemma i. Den vart supergod och jag fick beröm av barnen. Camilla kunde dock inte äta, hon är fortfarande krasslig stackarn. I morgon skall jag (vi, om camilla blir bättre) på skidvalla och teknik utbildning. Ska bli skoj och behövligt! Är fortfarande rätt nöjd med mitt senaste åk men gissar att tekniken inte är den bästa :) Har fortfarande inte fått någon träningsverk från gårdagens skidåkning, kanske klarar mig? det visar sig i morron...

Kycklingwok 4 port:


  • 4 st kycklingfileer

  • 3 st rödlökar

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 400 g frysta grönsaker ex. broccoli, haricovers eller en mix med låga kolhydrater

  • 200 g philadelphia ost

  • 2 dl cocosmjölk, extra creamy

  • 1 st grönsaksbuljongtärning

  • 1-2 tsk paprikapulver efter smak

  • salt & peppar

  • smör

Börja med att koka kycklingfileerna om dem är frysta i en kastrull med vatten i 6 min så dem tinar ordentligt. Skiva sedan upp fileerna i stora bitar och gräs dem i en panna med smör tills dem är klara, salta, peppra och krydda med paprikapulver. lägg dem sedan åt sidan för att vila. Nu är det dax att fräsa grönsakerna, hackad rödlök och hackad vitlök i smör tills allt vatten dunstat och dem fått fin färg. Då blandar du ner kycklingen i pannan och häller ner cocosmjölk, philadelphia och buljongtärning. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Sist av allt toppa med lite paprikapulver och servera hela pannan på bordet! Hugg in och njut av en krämig och god kycklingwok.


Klar!


Innan philadelphian och cocosmjölken går ner i pannan.

2 kommentarer: