söndag 15 januari 2012

Lchf stekt strömming

Idag gjorde vi en riktig Svensson klassiker så här på Söndagseftermiddagen. Fast med lchf twist såklart. Stekt strömming och mos, sjukt gott!

Stekt strömming 4 port:


  • 600 g rensad strömming

  • 3 st ägg

  • 1 dl fransk senap

  • 5 dl grädde

  • 1 dl pofiber

  • 3 msk hackad persilja

  • 1 msk hackad gräslök

  • salt & peppar

  • smör

Börja med att skära bort ryggfenorna på fileerna. Blanda ägg, senap och grädde i en bunke. Salta och peppra efter smak. Ner med fisken i blandningen och låt dra 1-2 timmar. Plocka sedan upp hälften av fileerna och lägg dem med skinsidan neråt på bänken. Strö persilja och gräslök över fileerna och sedan lägger du dem kvarvarande fileerna ovanpå dessa med skinsidan uppåt. Panera sedan med pofiber innan du steker dem i rikligt med smör. Salta och peppra under stekningen. Stek dem i 2 min på varje sida tills dem får en fin krispig yta. Klart!


Servera med Blomkålsmos toppad med dill och hackad rödlök. Kanongott och kanon-lchf.








Vi har haft en riktigt lugn och skön Söndag idag, verkligen laddat batterierna. Camilla är ute på en kvällspromenad just nu och jag skall snart sticka iväg och spela lite innebandy med korpen gänget. Skönt att få springa av sig lite så sover man gott inatt sen! I morgon är det arbete som gäller för min del. Hoppas Elsa frisknar till ordentligt i morgon och att Vincent klarar sig från sjukdommar! Jag håller tummarna. Ha en bra kväll alles /Jimmy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar