Rödvinssås
- 2 schalottenlökar
- 4 dl rödvin
- 4 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- ev vispgrädde
Rättika är en rotsak med riktigt lite kolhydrater, perfekt att göra gratäng på. Gratängen påminner väldigt mycket om potatisgratäng.
Rättikagratäng 4port
- 1 kg rättika
- 1 gul lök
- 5 dl vispgrädde
- 200 g philadelphia
- 2 dl smakrik riven ost
- 2 vitlöksklyftor
- salt
- peppar
Idag gjorde vi efterrätt också, vilket inte händer ofta, vi är ju inte så mycket för sötsaker. Var och köpte Sukrin idag för första gången. Sukrin är ett natruligt sötningsmedel som inte påverkar blodsockret. Det söta kommer från sockeralkoholen Erythritol som finns naturligt i t ex päron och svamp. Vi gjorde Crème Brûlée, fick hjälp av barnen, de vispade och blandade och smörade formar. Receptet hittade jag på Annika Rognebys fina sida, klicka här för att kika på hennes sida. Receptet finns i hennes nya bok Bakglädje till vardags och fest, bläddrade igenom den på jobbet i veckan, fantastiska recept och jätte fina bilder, rekommenderas! Brûléen var supergod, perfekt avslutning på en god middag.
Crème Brûlée 4 port
- 2 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 6 st äggulor
- 0,75 dl sukrin
- 1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Värm grädden och mjölken ihop med vaniljen. Vispa samman äggulor och sukrin i skål. Häll sedan över mjölkblandingen och rör ihop. Smöra 4 st portionsformar och häll i blandningen. Ställ dem i en långpanna med hett vatten. Vattnet ska nå upp till halva formen. Grädda i nedre del i ugnen i ca 40-45min. Kolla att Crème brûléen har stelnat innan du tar ut dem.
Nu är vi mätta och belåtna och ska ta och sätta oss i soffan och kolla på våran favoritserie Dexter. Ha skön lördagkväll! / Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar