torsdag 16 februari 2012

Lchf halloumi omelett

Det vart skidor trotts allt, 12 km i motionsspåren. Till lunch slängde jag ihop en omelett, kanske inte den vackraste men den var jätte krämig och god!

Halloumi omelett 2 port:


  • 6 skivor halloumiost

  • 3 st ägg

  • 1,5 dl grädde

  • ½ tsk paprikapulver

  • salt & peppar

  • smör

Börja med att fräsa på ½ cm tjocka halloumiskivor i en smörad stekpanna. Blanda sedan ägg, grädde och kryddor i en bunke. När osten fått fin färg häller du över blandningen och vrider ner plattan och steker klart omeletten. Själv får jag aldrig till en omelett som helt håller ihop vid vändningen men jag försöker. :)


Nu ska jag sticka iväg till jobbet!, ha det gött/ Jimmy



7 kommentarer:

  1. Det ser så färglöst ut utan grönsaker. Jag vill alltid ha grönsaker till alla måltider. Men blir det för många kolhydrater då? Är det för att undvika kolisar eller du bara hoppar över det i bland...ser ju att ni äter grönsaker många andra måltider

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vi äter grönsaker så ofta vi bara kan, vi hoppar aldrig grönsaker på grund av att det blir mer kolhydrater, utan mer av andra skäl. Kan vara grönsaksbrist eller tidsbrist. Håller med dig, ser mycket trevligare ut med grönsaker på tallriken :) Ha en trevlig kväll!

      Radera
    2. Misstänkte det :)
      Kokade en laddning ratatouille i kväll och åt kyckling till. Gott! Hade inte mer än en paprika hemma så jag tog en stor sked ajvar i också. Det gjorde inte grytan mindre smakrik. I morgon steker jag nog en choritzo till. Snabbt och lätt efter en Happy Friday på Friskis & Svettis. Sen har jag sportlov!!

      Radera
    3. Åh vad gott det lät :) Vad härligt att avsluta veckan med ett träningspass :) och så sportlov på det, det skulle jag också vilja ha. Något sportigt planerat?

      Radera
  2. Jag gillar haloumi så det här måste jag testa. :-)
    Omelett är ju så smidigt också, snabbt och enkelt att fixa både till frukost och lunch (eller middag också för den delen).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var exakt det jag tänkte när jag gjorde den, hade bara 15 min på mig att slänga ihop något innan jobbet. Då är det perfekt :)

      Radera
  3. Tack för receptet, det var supergött :) jag la till några soltorkade tomater oxå

    SvaraRadera