torsdag 2 februari 2012

Lchf moules mariniere

Idag jobbade vi båda två in på kvällstimmarna, så det var tvunget att bli någon mat som inte tar allt för lång tid att göra när jag kom hem. Det vart moules mariniere! Sååå gott. Blåmusslor kokta i vin och grädde. Tar cirka 20-30 min att göra iordning och är dessutom relativit billig mat, musslorna kostar 69:- kg och resten har man oftast hemma. Har ni inte ätit detta så gör det!, perfekt lchf med mycke fett och protein. Nu sitter jag hemma i soffan med en kopp kaffe och är sådär mät man bara kan bli av en god soppa. Ha en riktigt trevlig kväll nu!

Moules mariniere 4 port:


  • 2 kg blåmusslor

  • 5 dl vitt vin

  • 2 dl olivolja

  • 5 dl grädde

  • 5 st schalottenlök

  • 4 st vitlöksklyftor

  • ½ st fiskbuljongtärning

  • 1 st lagerblad

  • 10 svartpepparkorn

  • salt

  • ½ tsk timjan

  • ½ kruka persilja

  • riven parmesanost

Börja med att tvätta musslorna med en rotfruktsborste under rinnande vatten så dem blir rena och fina, dem musslorna som inte sluter sig när du tvättar dem kastas. Hacka sedan schalottenlök och vitlök. Hetta sedan upp en stor kastrull med olivoljan i botten, när den är riktigt het så i med löken, kryddorna och musslorna. Direkt efter häller du ner vinet och buljongtärningen och låt stormkoka med lock i 6 min. Vrid sedan ner tempraturen och häll ner grädde och smaka av soppan. Då var det dags att servera! Lägg över musslorna i en stor skål eller serveringsfat, plocka bort dem musslor som inte öppnat sig eller som har fått sönder. Sila sedan av soppan innan du häller den över musslorna. Toppa sedan hela rubbet med hackad persilja och riven parmesanost. Klart!





2 kommentarer: