Moules mariniere 4 port:
- 2 kg blåmusslor
- 5 dl vitt vin
- 2 dl olivolja
- 5 dl grädde
- 5 st schalottenlök
- 4 st vitlöksklyftor
- ½ st fiskbuljongtärning
- 1 st lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- salt
- ½ tsk timjan
- ½ kruka persilja
- riven parmesanost
Börja med att tvätta musslorna med en rotfruktsborste under rinnande vatten så dem blir rena och fina, dem musslorna som inte sluter sig när du tvättar dem kastas. Hacka sedan schalottenlök och vitlök. Hetta sedan upp en stor kastrull med olivoljan i botten, när den är riktigt het så i med löken, kryddorna och musslorna. Direkt efter häller du ner vinet och buljongtärningen och låt stormkoka med lock i 6 min. Vrid sedan ner tempraturen och häll ner grädde och smaka av soppan. Då var det dags att servera! Lägg över musslorna i en stor skål eller serveringsfat, plocka bort dem musslor som inte öppnat sig eller som har fått sönder. Sila sedan av soppan innan du häller den över musslorna. Toppa sedan hela rubbet med hackad persilja och riven parmesanost. Klart!
Musslor i grädde är perfekt LCHF!
SvaraRaderaLCHF när det är som bäst, och så gott också! :)
Radera