onsdag 22 februari 2012

LCHF Ost- och baconmuffins

Fick inspiration till det dom här muffinsarna i en GI-bok som jag kikade i på bokrean. Perfekt LCHF och det är bland annat vad vi ska ha med oss när det är dags för Kortvasan på fredag. Jag tror att det var meningen att man skulle en muffinsplåt, men jag har ingen sån så det fick bli dubbla muffinsformar, funkade inte med enkla. Blev betydligt fler än vad det stor i receptet, fick ut ca 20st, så man kan halvera receptet om man vill, berodde så klart på att det gick mycket mindre i pappersformarna än i en muffinsplåt. Osten som jag använde i var en vällagrad prästost, väldigt gott! Är ju inte så förtjust i omelett och äggröror, men det här funkade bra eftersom osten och baconen ger mycket god smak.

Ost- och baconmuffins ca20 små/10 stora


  • 10 ägg

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 paket bacon

  • 3 dl riven (gärna en smakrik) ost

  • 1 krm vitpeppar

Skär baconen i mindre bitar och knaperstek. Vispa ägg och grädde i en bunke. Ha i äggsmeten i formarna, fördela ost och bacon i formaren. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20min.

Har varit trött hela dagen, så det blir en tidig kväll idag, men först lite tv. Ha en skön kväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Ser jättegoda ut! Jag bakade såna och hade keso, soltorkade tomater och fetaost i. Också goda! Funkar att frysa och ta upp till frukost eller mellis när man har lite bråttom. Marinerade mozzarellatärningar i pesto idag och hade i tomatsoppa. Mums mums!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack för tipsen :) Låter väldigt gott :) Ha en bra dag!

      Radera
  2. Jag har sett liknande recept och varit sugen på att prova. Kan man frysa dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har läst att man kan frysa dem, men har inte testat själv. Vore perfekt att ha i frysen ju :)

      Radera