Mamma hade bakat jätte goda brownies som hon hade hittat Expressens LCHF-bilaga. Receptet kommer från Annika Rognebys nya bok Bakglädje till vardags och fest. Jag hade tänkt att jag skulle baka dessa till vårat fredagsfika som vi har på jobbet, men jag missade min fredagsfika eftersom jag åkte Kortvasan, men det får bli det nästa gång. Mums vad goda!
fredag 9 mars 2012
Kyckling i stekpåse
Tog ju en löptur hem till mina föräldrar, gick lite tyngre idag, blåste som bara den och dessutom motvind och sen drog jag på mig lite mjölksyra i uppförsbackarna. Men det var skönt att röra på sig helt klart. Jag och stannade blev bjudna på kvällsmat hos mina föräldrar, kyckling i stekpåse, vilket för att kycklingen blir mycket saftigare, och till åt vi sallad och bea-sås. Gjorde en enkel marinad gjord på olja, soja, creme fraiche, vitlök och svartpeppar. Creme fraichen för att marinaden blir tjockare och inte rinner av kycklingen vilket leder till mer smak.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag brukar steka skinkstek eller något liknande i stekpåse... det blir alltid gott och saftigt! :)
SvaraRaderaHa en fin helg!
//Lana
Ja det är riktigt smart med stekpåse, ska börja använda det oftare. Trevlig helg!
RaderaTack själv för lunchen! Det var lääänge sen jag hade så trevligt! :-)
SvaraRadera