söndag 8 april 2012

LCHF Janssons frestelse

Igår gjorde jag en Janssons frestelse med rättika istället för potatis. Den blev riktigt god, kommer att hamna på julbordet nästa gång. Strödde på lite pofiber istället för ströbröd, blev inte lika knaprigt som det brukar bli med ströbröd, så det kan man hoppa över om man vill. Ha god tid på dig när du ska göra den här rätten, det tar sin tid. Det tar lite tid att få rättikan mjuk och god.



Janssons frestelse 4port
  • 1kg rättika
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk ansjovis
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 msk pofiber
  • skivat smör
Skala och strimla rättikan i lagoma bitar. Koka rättikan i vatten i ca 30min.  Skiva löken i lökringar. Öppna ansjovisen och blanda spadet med grädden. Varva rättika, lök, ansjovis, klickar med philadelphiaost, avsluta med rättika. Häll över grädd- och ansjovisspadsblaningen. Avsluta med att strö över pofiber och hyvla smör med en osthyvel och ha på. Sätt in i ugnen på 225grader i ca 60min. Lägg på folie när det har fått fin färg så den inte blir bränd.

Efter en långpromenad håller vi på att förbereder inför kvällens grillning, blir en riktig långgrillning idag, vi hörs sen så får ni se vad det blev. Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Rättikajansson är så gott. Jag gjorde en variant som vi åt igår. Jag gillar påsk/julmat.

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen god mat och det mesta är eller går att göra om till lchf-vänligt, härligt! Ha en fin kväll!

    SvaraRadera