fredag 29 juni 2012

Lättlagad bearnaisesås

Det gick bra att grilla, men jag är glad att Jimmy är grillmästare här hemma. Hade gjort en marinad med olivolja, soya, chilisås, creme fraiche, riven ost, chiliexplosion och peppar. Det blev väldigt god smak. Till åt vi zucchini, champinjoner och lök. Dessutom gjorde jag en bea-sås, har sett receptet lite här och var, är med i senaste numret av Mat och Hälsa, men receptet kommer ursprungligen från 56kilo.se. Jag halverade receptet och gjorde om det lite, jag hade i mindre vitvinsvinäger, har svårt när det är för mycket vinägersmak i bea-sås. Väldigt lätt att göra och det blev en tjock och god sås, den här ska jag göra fler gånger det är ett som är säkert!  Rekommenderas varmt!

Lättlagad bearnaisesås  2-3port
  • 150 gram smör
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 äggulor
  • 1 msk creme fraiche
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2 msk färsk persilja
  • salt
  • peppar
Smält smöret. Häll vinäger, äggulor, creme fraiche i en hög skål. Starta stavmixern och häll i smöret i en jämn, tunn stråle. Ha i allt utom det vita som finns i botten av smöret. Smaka av med salt, peppar, dragon och persilja. Om den får stå en stund så tjocknar den ännu mer.

Jimmy köpte hem två goda korvar från Ica Maxis Delidisk, en Rackebajsare och en Timmermanskorv. Rackebajsaren är väldigt rökig i smaken, båda är supergoda att bara äta som dom är i tunna skivor.


Nu blir det soffmys och något avsnitt av serien Dexter. Ha en trevlig kväll! / Camilla

5 kommentarer:

  1. Jag gör bea nästan likadant, fast utan creme fraiche. Och jag tar också mindre vinäger, precis som du tycker jag inte pm för mycket vinägersmak i såser...
    Ha en toppen lördag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Den bästa bean ever för sin smidighet!!
    kommer göras bea här något oftare ;)

    SvaraRadera
  3. Ja den är verkligen kanon! Kommer bli stående här hemma till grillat :)

    SvaraRadera
  4. använder ni själva mixerdelen eller vispdelen?

    SvaraRadera