måndag 18 juni 2012

Zucchiniplättar

Dagens lunch blev väldigt god, passar perfekt som lunch, middag eller som förrätt. Jag gick och spånade lite hur jag skulle göra plättarna när jag handlade och då kom jag på att jag skulle utgå från kesoplättarna som jag brukar göra. Blev kanon och väldigt mättande. Tillbehören kan man ju variera, vi åt med räkor, röd caviar, röd lök och creme fraiche, men det går ju lika bra med lax eller bara caviar. Brukar vanligtvis inte vara så här mätt efter lunchen, så det får nog bli liten middag på jobbet idag.

Zuccihiniplättar ca 15st
  • 2 ägg
  • 2 dl keso
  • 1 liten zuccihini
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • vitpeppar
Börja med att riva zucchinin och lägg i en bunke och salta och rör runt. Blanda ägg, keso och fiberhusk i en annan bunke, mixa med mixerstav. Blanda i riven ost och salta och peppra. Låt svälla, ca 5-10min. Krama ur vätskan ur den rivna zuccihinin och blanda ner den också. Smeten blir rätt tjock. Jag brukar använda en liten sked och en skekspada och dra och trycka ut plättarna. Har lite is i magen, plättarna är mycket lättare att vända om man väntar ett tag. Servera med dina favorittillbehör.



Snart dags för jobb för min del, är inte bara liiite avundsjuk på Jimmy som redan har jobbat klart idag, men jag har massor att göra så tiden kommer att gå fort. Ha en fortsatt trevlig start på midsommarveckan! / Camilla

5 kommentarer:

  1. Men gud vilka smaskiga! Måste också prova dem! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ja det måste du göra! 10 av 1o poäng av mig. En riktig fullträff. Så gott med den här kombinationen tillbehör. Ha det fint.

    SvaraRadera
  3. Så jäkla gott, tack !,
    Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är dem, det var faktiskt bland det godaste jag ätit på väldigt länge när vi åt dessa!

      Radera
  4. ser underbart goda ut!

    SvaraRadera