fredag 20 juli 2012

Rabarberpaj

God efterrmiddag på er! Idag har jag rensat det sista i trädgården, slapp nästa undan regn, kom några regnstänk bara. Men det har regnat nu på eftermiddag, som tur är verkar det bara vara skurar. Vi har ju en crusing inplanerad och Vincent är supertaggad så den kan vi inte missa, det får bli till att ta med paparply och regnkläder. Tänkte jag skulle ge er receptet på gårdagens rabarberpaj. När det gäller sötning så får man prova sig fram, så jag skriver inga mått. Det beror på vad man andvänder fär sötning. Jag använder agavesirap och totalt tror jag att jag använde ca 2msk totalt. Det går också bra att använda sötningsmedel, typ sukrin eller stevia. Jag gör det inte själv längre, tycker inte om smaken och så får jag alltid ont i magen. Så dom få gånger jag behöver söta något så använder jag agavesirap.


Rabarberpaj
  • 4-5 stjälkar rabarber
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokonötsmjöl
  • 150 gram smör
  • agavesirap eller sötningsmedel
Skala och skär rabarbern i bitar, lägg i botten på en pajform. Ringla över sirap. Blanda mandelmjöl och kokosnötsmjöl i en bunke. Ha i rumsvarmt smör och blanda med mjölet med fingertopparna så det blir en smuldeg. Smaka av med sirap eller sötningsmedel. Sätt in ugnen på 200 grader i 20-25min. Håll koll på pajen och lägg över ett bakplåtspapper när den har fått fin färg så den inte blir bränd. Servera gärna med vispad vaniljgrädde, vispa grädde och vaniljpulver.

Ha en trevlig kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Mmm... jättegott! Jag fick också ont i magen av s.k. Sötrix som jag en gång använt... så jag låter bli att söta överhuvudtaget...
    Ha en toppen fredagskväll!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut! Jag älskar verkligen smulpaj, men inte lyckats med rabarber. Får nog testa igen!

    SvaraRadera